Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimarts, 26 d’abril del 2022

 


Sra. Esperança mallol, professora de literatura. Evelin Carrio Ges2


La Sra. Maria,

 

La sra. maria havia sigut una "solterona" empedreïda que va casar-se ja de gran, en un casament de conveniència i ben segur verge encara a cinquanta anys com devia ser en èpoques anteriors.

Era peti-tona, gairebé no devia passar del metre cinquanta però, destacava per tenir un fort caràcter i personalitat. A més tenia un gran sentit d'observació, no li passava res per alt.

El que l'obsessionava de veritat al seu voltant era el tema de economia domèstica. Ella era extremadament estalviadora. Com tota la gent que van viure la seva època de la guerra i postguerra (èpoques molt dures). En aquest aspecte de l'estalvií feia meravelles. No crec que molta gent fos capaç, de superar-la.

Ens explicava que, en èpoques anteriors ella només posseïa un vestit del qual l'hivern li cosia les mànegues i l'estiu les descosia. La recordem haver-la vist durant cinquanta anys portant una mateixa brusa blau marí amb llunetes blanques. A casa seva cap malbaratament d'aigua o altres. Una galleda d'aigua podia tenir diferents usos, com rentar plats, fregar el terra i finalment rentar el gos. Avui en dia no seríem capaços de fer tot això¡Ni pensar-ho! Naturalment, els diners que arribaven al banc ja no veien mai més el sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada