Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimecres, 18 de març del 2020

Pere Calders



Estimats alumnes, espero que tots estigueu bé. Cuideu-vos molt.

Aquest trimestre anàvem a començar Literatura Catalana. Així que he pensat que us puc anar presentant alguns autors per aquells de vosaltres que vulgueu anar fent activitats a casa. 



El primer que us vull presentar és un autor que m'agrada molt: Pere Calders. Si voleu saber de la seva vida i obra aquí trobareu informació:

Pere Calders és molt conegut pels seus contes que tenen un toc d'humor i ironia. Algun dels seus relats són microrelats, es a dir relats molt breus.


TASCA 1 

El que us proposo és que vosaltres escribiu també un microrelat i el publiqueu al blog amb l'etiqueta: Literatura catalana microrelat.

També podeu aprofitar aquests dies per fer pràctiques d'ortografia a la web que ja coneixeu:

http://www.enxaneta.info/index1.php
El que us recomano és que aneu fent aquells exercicis del que penseu que us costa més, ja sabeu que són autocorregibles.

Per l'assignatura de literatura castellana podeu anar acabant el treball del Lazarillo. De moment la data d'entrega que era el dia 25 queda ajornada per quan tornem a tenir classe.


Per acabar aquesta setmana se celebra el dia mundial de la poesia (21/3/20) així que si voleu sentir àudios de  poemes, aquí en trobareu uns quants:


https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/programa/fitxa-programa/ultims-programes/1506/?pagina=4


File:Pere Calders usdesitjabonesfestes.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pere_Calders_usdesitjabonesfestes.jpg


A continuació us en poso 2 relats de Pere Calders de  mostra:

Nota biogràfica

Em dic Pere i dos cognoms més. Vaig néixer abans d’ahir i ja som demà passat. Ara només penso com passaré el cap de setmana.

L’hora en punt

 La mort es presentà quan no se l’esperava, i ell li digué que no li havia donat hora. —És que l’hora la dono jo —va respondre-li la mort. —No sempre, no sempre... —replicà ell—. Ara, per exemple, tinc l’agenda plena i a vós no us ve d’un dia. Però a mi sí. Telefoneu-me dimarts que ve, a quarts de cinc, i quedarem per una data. —És irregular, no puc fer-ho. Va contra els reglaments —digué la gran senyora. —Apa, bah! —es defensà ell, tot empenyent-la suaument cap a la porta—. Amb la feinada que teniu no em direu pas que depeneu d’un difunt puntual. En canvi, jo tinc compromisos inajornables. I la mort se’n va anar amb la calavera entre les cames, sense saber-se’n avenir. No li havia passat mai.



 Si t'han agradat aquests relat breu de Pere Calders en aquest enllaç en trobaràs més,:

http://www.rodamots.com/calaix.asp?text=CaldersBreus






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada