Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dilluns, 13 de maig del 2013

Maria Aurèlia Capmany

Va néixer el 3 d’agost de 1918 en Barcelona.
Quan entra en la universitat va fer el curs de Filosofia y Lletres.
En els anys quaranta participa en activitats culturals clandestines 
El 1951 és directora de l' Institut Albéniz de Badalona i és becada per l' Institut Francès al Collège de France durant el curs 1952-53 i cursa estudis a la Universitat de la Sorbona. La seva carrera literària s'inicia el 1947, amb l’obra Necessitem morir .També es important per la seva relació amb el mon del teatre. La seva obra teatral mes important es Preguntes i respostes sobre la vida i la mort de Francesc Layret, advocat dels obrers de Catalunya.
És regidora de Cultura a l'Ajuntament de Barcelona durant la primera legislatura del PSC. A partir del 1987 assumeix la regidoria d'Edicions i Publicacions.
Mor a Barcelona el 2 d'octubre de 1991, poc mesos després de la mort del seu company sentimental, Jaume Vidal Alcover.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada