Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimarts, 28 de maig del 2013

Maria Mercè Marçal



MARIA MERCÈ MARÇAL
 

 
Maria Mercè Marçal va nèixer el 13 de novembre de 1952 a Barcelona. Pero va ser a Ivars d'Urgell Lleida on va passar la seva infància i per això la con siderava la seva vila natal. Mitjaçant una beca va estudiar batxillerat a Lleida on va adoptar el català com a llengua literària.
1972 es casa amb el poeta Ramon Pinyol Balasch, 1976 se' n separa del seu marit. A partir dels anys 70 va militar activament en l' antifranquisme i va fundar amb altres l' editorial llibres del Mall de la qual sortiria una nova generaciò de poetes catalans.
Va ser catedràtica de llengua i literatura catalanes en un institut d' ensenyament secundari de Barcelona, es va vincualr feminisme com a activista cultural: conferències assajos, traduccions.
 
Els seus llibres
  • cau de llunes. Barcelona pro, 1977 (premi carles Riba 1976)

  • La passió segons Renée Vivien. (Premi Carlemany 1994
  • Molts dels seus poemes van ser convertits en cançons per cantautors catalans 
 
 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada