Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimecres, 8 de maig del 2019

Mercè rodoreda, El carrer de les camèlies.


Uriel Zitelli                                                                    08/05/19
El carrer de les camèlies, de Mercè Rodoreda.
El carrer de les camèlies és una novel·la guardonada amb el Premi Sant Jordi de 1966 i “publicada el mateix any” al maig, època on va morir el seu marit Joan Gurguí, també va rebre el premi de la crítica de narrativa catalana, el premi Ramon Llull, Premi Crítica Serra d’Or de novel·la.


Tracta de la vida de Cecília des de la infància fins a la maduresa, es una nena abandona criada per pares adoptius que la van acollir quan la van trobar al carrer.

Aquet abandonament fa que es senti estranya, perduda i marginada fent que recerqui el seu lloc al món, y basarà la recerca en les relacions amoroses i sexuals amb els homes que anirà coneixent, movent-se en ambients marginals i prostitució.

Tot això ens centrarà en la angoixa, la plena soledat i tristesa que viu, fins a assolir la maduresa emocional que li permet sobreviure i ser independent, però avants a de tastar la desesperació, crueltat , y dependència màxima per poder reaccionar al món i començar a decidir sobre la seva pròpia vida.

Al principi de l’historia explica que el nom que te posat venia en un tros de fulla que hi havia enganxat amb un imperdible, mes endavant va començar a escapar-se y va conegué a l’Eusebi al Liceu del qual se acabaria per quedar prendada y començaria la seva exploració sexual y dependència als homes.

9 comentaris:

  1. molt ben redactat, Rodadera era molt moderna per la época que li va tocar viure.

    ResponElimina
  2. una mica trista la seva història però gràcies a que va tenir que madurar aviat se'n va ensortir

    ResponElimina
  3. Bon resum...Amb una explicació tan breu, esta bastant be.

    ResponElimina
  4. aquest treball m'agrada com esta escrit i organitzat

    ResponElimina
  5. Está mol ben fet i resumit no hi ha res que vegi que està malament, ben fet!

    ResponElimina
  6. Molt bon treball, he vist que es i. no Y

    ResponElimina
  7. la historia es una mica trista,peró molt ben explicada

    ResponElimina