Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimarts, 6 d’abril del 2021

 

  


sortida  casino


L'HOSPITAL MUNICIPAL, VELL

L'hospital vell de Sant Feliu de Guíxols és una construcció per encàrrec de la vila. Va Començar partir del 1595 fins 1602. Esta compost  per una planta i dos pisos, una capella a l'entrada, i un jardí a l'interior de l'edifici on segurament els malalts trobaven un lloc agradable i tranquil. Llavors era un hospital per a pobres.
Estava construït als afores de les muralles  del poble i amb l'ajut econòmic  de donatius que feia la gent . Gràcies a això van poder sobreviure tots aquests segles.
A fora, a la façana d'aquest meravellós edifici, es va posar en pedra, els noms dels Guixolecs,"ganxons" q
ue més van aportar en aquella època. Sense oblidar-nos de la verge  que hi ha a la façana perquè  llavors eren molt creients, i també perquè l'església  tenia molt  de poder econòmic i polític
En el segle XVIII aquest edifici va viure la guerra de Successió, i va ajudar a tots dos bandós , amb els ferits i de més. 
L'any 1855 Antoni Vidal Calsada va deixar a l'hospital un solar situat al darrera per ampliar els espais exteriors i habilitar una sala per a bojos.
El 1990 l'alcalde Jornals va millora els centres geriàtrics, d'un metge, un rehabilitador i un psicòleg.












1 comentari: