Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimecres, 21 de maig del 2014

                                                 Maria Aurèlia Capmany 


 
Barcelona 1918-1991 Va créixer en una família liberal, intel·lectual i catalanista d’esquerres. En la dècada dels 40 va participar en activitats clandestines. Va ser becada per l´institut francès al Collège de France i va cursa estudis universitaris a la Universitat de Sorbona. A partir de la dècada dels 60 es va dedicar exclusivament al mon de la cultura i la literatura, va ser tot un referent intel·lectual a la segona meitat del segle XX. Els seus inicis van ser molt difícils, van estar marcats per la censura del mon cultural català, sota la repressió del franquisme. En els seus textos parla i defineix a les dones,les defensa des de el seu feminisme. Defensa el feminisme de la igualtat i critica l’exclusió de les dones en el àmbit social i polític Va aconseguir el seu reconeixement i va rebre premis importants. “Cita de Narradors “, L´altre Ciutat, Betúlia o El gust de la plos son algunes de les seves obres. Va escriure teatre, assaig, novel·la ,guions per la televisió i la radio i va va fer traduccions. Va ser regidora dels Socialistes per Catalunya ,regidora de cultura del Ayunatment de Barcelona i menbre dela diputació de Barcelona des de 1983 fins la seva mort per un tumor cerebral al 1991. 

                                         FELIÇMENT JO SÒC UNA DONA
 Era feliç a la botiga amb tot aquell tracte cerimoniós que li semblava una festa. No veia els diners que guanyava perquè l’avi els cobrava directament, però no en necessitava, de diners, era rica d´una nova llibertat. Aquell anar i venir del carrer de Fernando a can Pujades era la seva primera experiència de llibertat. Havia descobert una nova feina que la feia feliç i la meravellava: ocupar-se d´ella mateixa.


                                                 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada