Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dissabte, 27 de març del 2021

 L'hospital una icona històric de la història de Sant Feliu de Guíxols.


Podem dir que està situat "fora de muralles" perquè estaven com bé diu fora dels terminis de la muralla situada a la bora del Monestir unes de les raons va ser per no haver de pagar les quotes excessives que demanaven l'església catòlica i/o el que governava en aquella època. L'hospital va ser un edifici molt important dintre de la seva funció com ven descriu el nom, era una fundació administrada pel municipi i les areus que la bona gent del poble deixava per poder fer front a l'has d'espesses que es podia tenir a l'hospital com: material sanitari, menjar, manteniment del mateix edifici, etc. A la façana hi ha unes làpides de pedra del 1765 recordant aquestes persones que varen donar els seus llegats, tal com es pot apreciar a les fotografies de més a baix.
Aquest hospital va tindrà moltes funcions diferents amb el passar de l'època varen donar diferents utilitats o funcions.
Durant la gran Guerra i la Gerra del Francès, l'hospital es converteix en un hospital militar on acudien els ferits de guerra per rebre els primers auxilis i rebre les cures que calguessin.
Una altra funció, ja que l'agrupació del poble estava molt agrupada i per tal d'evitar pandèmies com en aquella època podia ser la pesta negra o la grip espanyola, mantenien ubicats tots els malalts dins d'un mateix edifici.
El 1839 es construeix un jardí botànic a l'antic hort de l'hospital, per tal de fer sentir aquesta mena de llibertat i poder sentir la tranquil·litat i la pau dins de l'hospital encara que estaven tancats.
El 1858 fins al 1966 s'instal·len les monges Carmelites que després varen  rellevades pels monges de Sant Josep.
El 1966 fins al 1988 L'hospital combina la seva funció d'hospital per ancians amb les noves instal·lacions clíniques, si no que també neixen els primers infants. Més endavant els baixos s'instal·len els serveis d'urgències de la Seguretat social. El 1988 com última funció de l'hospital va ser com a geriàtric, fins al 2004 que les instal·lacions és traslladen a un nou emplaçament i una nova residència.
Cap al 2018 es va convertir en una part dels museus històrics de la història del mateix municipi.








2 comentaris:

  1. M'ha agradat la teva narració increïble, que t'enrecordessis de tot el guia ens va explica. I m'encanta la primera foto que has posat del Jardí. enhorabona.

    ResponElimina
  2. Enhorabona, m'agrada molt, ha estas un dia fantàstic 👏😊👍

    ResponElimina