Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimecres, 16 de gener del 2019

ERMITA DE SANT AMANÇ



L’Ermita de Sant Amanç, d'estil barroc es troba als afores del nucli urbà de Sant Feliu de Guíxols.

Hi ha documents que situen en aquest mateix lloc una petita capella que s'hauria aixecat en els segles IV I XIII. Formava part de les propietats del Monestir de Sant Feliu de Guíxols com sitjar, que és un magatzem de collites construïdes al voltant d'una església.



L'actual ermita va ser edificada cap a la meitat del segle XVII i substitueix l'antiga. Està feta amb pedres regulars, no gaire polides, amb parets gruixudes aguantades per contraforts laterals. Sobre la porta principal  hi ha un petit rosetó i a sobre un campanar d'espadanya on hauria d'haver-hi la campana. A la dovella central de l’arc de la porta hi ha l'escut que representa l'abat del monestir, l’abat Tarrats, que ho va ser entre 1641 i 1651.


Es va restaurar al segle XXI, començant les obres l'any 2005 per acabar-les el novembre del 2009, i és així com la veiem ara mateix.

És un racó al qual m'uneix unes vivències molt especials i agradables.
He assistit a conferències, presentacions i concerts: de castanyoles i de flauta travessera. Vam fer dues exposicions de patchwork amb una amiga, que deixava a la gent bocabadada quan entraven.
L'aplec de Sant Amanç reuneix a un bon grapat de gent, aprofiten per a fer un concurs de pintura ràpida i convoquen a distingits pintors locals.






                                                                                                                       Maria de la Torre

1 comentari: