Benvinguts al blog del alumnes dels mòduls de comunicació de GES 2 de l'escola d'adults de Sant Feliu. Aquí podreu penjar els vostres treballs i llegir els dels vostres companys. També podreu participar comentant i rebent comentaris del que heu escrit. Trobareu enllaços a altres blogs que fem servir a l'escola. Recordeu que les activitats que pengeu al blog han d'estar escrites per vosaltres.


dimecres, 1 d’abril del 2020

Maria 

Vivia al final del Passatge Victòria, on tenia la botiga de queviures la meva mare, a Santa Coloma de Gramanet.
Era de complexió feble, petita i prima. Els cabells esvalotats i de color negre, sempre anava desmanegada i bastant bruta. Tothom la coneixia per "Maria la loca". 
Vivia en una casa, planta baixa mig arruïnada i amb un petit pati, allà deixava tot allò que recollia amb el seu carro. Així que l'assistenta social va demanar ajut a l'ajuntament i li van refer, ja que viva en un estat infrahumà, li van deixar molt bonica i molt neta.
Seguit va ser ella, una dutxa i suposo que li van treure tota la brutícia que acumulaven anys, encara recordo que quan es feia mal es curava amb cervesa i "tulipan", la margarina.
El seny el tenia una mica perdut! Però de tant en tant semblava que el que deia tenia sentit.
Els nens es reien i es ficaven amb ella, i tinc a la memòria com si fos ara com pujava les escales amb un gran ganivet, rovellat, i cridant improperis a les criatures inconscients dels seus fets.
La veritat és que  feia por i a la vegada en feia molta pena, tot i que era petita m'adonava  compte de les seves mancances. Mai va fer mal a ningú encara que semblés que mataria algú, tot el contrari era un tall  de pa.

I un dia l'assistenta la va dur a les Llars Mundet on va passar la resta de la seva vida.


La vagabunda - Heinrich Zille - como impresión artística de reproArte

Molt bona descripció de la Maria. Bona feina!

3 comentaris:

  1. Luisa m'has fet recordar a la nostra "Maria la loca". Pel barri on vivia de petita, a Hondures, també passava una dona que es deia Maria i també li deien Maria la boja. Que records i que casualitat, m'ha agradat molt la teva descripció.

    ResponElimina
  2. Molt bona descripció d'aquesta dona sembla que la post veura

    ResponElimina
  3. Molt bona descripció, m'ha fet recordar a una Maria del barri on jo vivia de petita, li dèiem Maria la loca.

    ResponElimina